POLITYKA PRYWATNOŚCI

Dane osobowe:

Prezentowana Polityka prywatności ukazuje zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Klientów w trakcie korzystania z serwisu dostępnego na domenie: www.ford-esklep.pl.

Administratorem Twoich osobowych jest Bożena Łukawska (dalej „Administrator”) prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Firma „Łukawski” Bożena Łukawska, ul. Warszawska 143D, 25-547 Kielce.

Z Administratorem można skontaktować się za pomocą poczty na wskazany powyżej adres, jak również za pomocą e-mail (biuro@lukawski.com.pl) oraz telefonicznie (41 331 06 98).


Administrator dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania prywatności i ochrony danych osobowych Klientów pozyskanych podczas korzystania z domeny www.ford-esklep.pl i dokonywania zakupów w ramach sklepu.



Zakres przetwarzanych danych

Warunkiem koniecznym do korzystania z usług sklepu internetowego dostępnego w serwisie www.ford-esklep.pl, a także zawierania zamówień za pomocą tego sklepu (dalej łącznie zwanych „Usługami”) jest podanie Twoich danych osobowych.

Administrator zbiera za pośrednictwem domeny oraz innych form komunikacji, w tym w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na domenie, a także przetwarza w inny sposób, następujące dane osobowe:

  1. nazwisko i imię,

  2. dane kontaktowe (adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu),

  3. dane firmowe (nazwa firmy, NIP, adres siedziby),

  4. dane związane z korzystaniem ze sklepu internetowego, dokonywanymi zamówieniami,

  5. dane potrzebne do realizacji zamówień.


Podanie powyższych danych jest dobrowolne, jednak jest konieczne w celu świadczenia Usług, w tym dokonania rejestracji i zamówień, udzielania informacji o stanie realizacji zamówienia, obsługi reklamacji oraz innych celów ściśle powiązanych ze złożonym przez Klienta zamówieniem.



Cele przetwarzania danych oraz podstawy prawne

Twoje dane osobowe będą przetwarzane:

  • w celu zawarcia i wykonania umowy na wykonanie Usług – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do zawarcia i wykonania tej umowy

  • w celu wykonania obowiązków wynikających z przepisów, w tym przepisów ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, ustawy o rachunkowości, przepisów podatkowych oraz kodeksu cywilnego – podstawą prawną przetwarzania są właściwe przepisy,

  • w celu marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych Administratora – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora, którym jest możliwość przedstawiania Klientom informacji o swoich usługach,

  • dla innych prawnie uzasadnionych celów Administratora takich jak zapobieganie oszustwom, dochodzenie roszczeń oraz obrona przed roszczeniami, poprawa działania serwisu oraz dostosowanie działania serwisu do potrzeb Klienta.



Odbiorcy danych

W celu realizacji umowy sklep internetowy może przekazać zebrane od Klienta dane do takich podmiotów jak: firmy świadczące usługi IT, księgowości, firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności, firmy obsługujące reklamacje, naprawy gwarancyjne. Ponadto, podane przez Klienta informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli obligują do tego aktualne przepisy prawa. Każdorazowo przekazanie takie odbywać będzie się wyłącznie w oparciu o zawartą w tym zakresie umowę lub inną wiążącą podstawę prawną. W takich sytuacjach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.



Okres przetwarzania danych


Dane osobowe Klientów będą przetwarzane przez Administratora:


  • dla celów świadczenia Usług oraz marketingu bezpośredniego – przez czas, przez jaki obowiązywać będzie łącząca z Administratorem umowa,

  • dla celów wykonania obowiązków w zakresie przechowywania dokumentacji – przez czas wynikający z odpowiednich przepisów, w tym ustawy o rachunkowości oraz przepisów podatkowych,

  • dla prawnie uzasadnionych celów Administratora – do czasu upływu okresu przedawnienia roszczeń, chyba że wcześniej zostanie wniesiony skuteczny sprzeciw wobec takiego przetwarzania.


Prawa podmiotów danych

Żądanie skorzystania z przysługujących Klientom praw powinno być kierowane za pomocą poczty e-mail na adres: biuro@lukawski.com.pl lub poczty tradycyjnej na adres działalności Administratora. Kontaktując się z Administratorem za pomocą poczty elektronicznej Klient może zostać poproszony o podanie dodatkowych informacji, które pozwolą Administratorowi potwierdzić tożsamość Klienta tak, by osoba nieuprawniona nie uzyskiwała dostępu do jego danych.


Prawo do uzyskania informacji, dostępu do danych oraz do otrzymania kopii danych

Klient ma prawo w każdym czasie zażądać podania informacji o jego danych osobowych, które Administrator przechowuje, lub do których ma dostęp.

Na żądanie Klienta Administrator wyśle mu również kopię jego danych osobowych, które przetwarza. Za przesłanie kolejnych kopii danych, o które poprosi Klient Administrator ma prawo do zażądania opłaty, która pokryje uzasadnione koszty obsługi żądania.


Prawo do sprostowania danych osobowych

Administrator podejmuje racjonalnie uzasadnione kroki w celu zapewnienia, że dane osobowe Klienta są prawidłowe, kompletne i aktualne. Klient winien pamiętać jednak, że jest to wspólna odpowiedzialność Administratora i Klienta. Jeżeli konieczne będą do wprowadzenia zmiany tych danych, Klient powinien zawiadomić, wysyłając do Administratora wiadomość e-mail.


Prawo do przenoszenia danych

Klient ma prawo otrzymać swoje dane osobowe, które dostarczył Administratorowi, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie, nadającym się do maszynowego odczytu, jak również ma prawo do żądania przekazania tych danych innemu Administratorowi, którego wskaże Klient.


Prawo do usunięcia danych i do ograniczenia przetwarzania

We wskazanych w przepisach przypadkach Klient ma uprawnienie, by żądać usunięcia jego danych osobowych (co dotyczy w szczególności, choć nie wyłącznie sytuacji, gdy wniesie skuteczny sprzeciw wobec przetwarzania jego danych osobowych, a Administrator nie będzie miał nadrzędnej prawnie uzasadnionej podstawy przetwarzania lub przetwarzanie odbywa się na cele marketingowe). Uprawnienie to zostanie wykonane przez Administratora bez nieuzasadnionej zwłoki i pod warunkiem, że inne przepisy nie będą nakładać na Administratora obowiązku przetwarzania danych. Klient może również zwrócić się o ograniczenie dalszego przetwarzania danych.


Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania

We wskazanych w przepisach przypadkach i w zależności od indywidualnej sytuacji Klienta, Klient może mieć prawo, by sprzeciwić się dalszemu przetwarzaniu jego danych (wliczając to sytuacje, gdy Administrator przetwarza dane Klienta w oparciu o prawnie uzasadniony interes – w szczególności na cele marketingu bezpośredniego). W takich sytuacjach Administrator nie będzie kontynuować przetwarzania, chyba że wykaże istnienie nadrzędnych, ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania lub dane są niezbędne dla ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.


Prawo do wniesienia skargi i do ochrony prawnej przed sądem

Klient ma w każdym czasie prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego oraz prawo do skutecznego środka ochrony prawnej przed sądem – w konkretnej sprawie, w której uzna, że jego prawa zostały naruszone.


Bezpieczeństwo danych

W ramach domeny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od domeny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

W celu zabezpieczenia danych pozostawianych przez naszych klientów używamy bezpiecznego systemu sprzedaży internetowej szyfrowanego za pomocą protokołu. Dzięki temu wszystkie przesyłane dane, jak nazwisko czy adres, nie mogą zostać przeczytane przez niepowołane osoby.



Zmiany Polityki Prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w naszej polityce prywatności. Osoby odwiedzające nasz sklep obowiązuje zawsze aktualnie obowiązująca jej wersja, dostępna na tej stronie.


Polityka cookies

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Administrator nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookie podczas samego korzystania z domeny.

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które Administrator wykorzystuje do identyfikacji Klientów odwiedzających stronę internetową sklepu, a tym samym usprawnienia dokonywania zakupów. W ten sposób działa na przykład funkcja „Koszyka” i jego możliwość „zapamiętywania”. Pliki cookie są zapisywane przez przeglądarkę na twardym dysku urządzenia, z którego korzystasz, tylko na czas danej sesji, zajmują niewielką ilość miejsca i nie wpływają negatywnie na pracę tego urządzenia. Pliki cookie nie zawierają informacji dotyczących danej osoby i dających podstawę, by ustalić Twoją tożsamość.

Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Zapisane i tymczasowe pliki cookie można niezależnie od siebie odrzucić lub zaakceptować, korzystając z ustawień bezpieczeństwa. Po dezaktywacji plików cookie niektóre elementy na stronie będą niedostępne, a pewne strony internetowe mogą być wyświetlane nieprawidłowo.

Strona korzysta z plików cookies

zamknij

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu realizacji usług i zgodnie z naszą Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Nasza oferta zawiera markowe produkty znanych dostawców : FORD Motorcraft, Carlube, TRW, LUK, National, Dayco, SKF, BOSCH, RH, SACHS, Petex, MEYLE, Hans Pries, PURFLUX, INA, KAYABA, FEBI Bilstein, Reinz, DOLZ, MONROE, FAG, Ruville, FORD, FoMoCo, FORD Motor Company, Kraft, LEMFÖRDER, Lemforder, LCC, Zimmerman, Delphi, CSG, Valeo, GATES, Corteco, GKN, FTE, Pierburg, Optimal, VISTEON, SIDEM, ELRING, , DENSO, Magneti Marelli, Fai, Metelli, Ajusa, RC, VIEROL, Elektrospark,
Sklep internetowy Shoper.pl